MESSINGMUSIK I NORDJYLLAND

Arrangementer

Juli 2018

SommerBrass 1 - 2018 Arrangeret af BrassNord

19.30 - 22.00
Vesterkær Kirke. Skydebannevej 2. 9000 Aalborg

Henrik Lützen (f. 1981) er uddannet klassisk trompetist i 2010 fra Det Jyske Musikkonservatorium i Aalborg på hos Karsten Dulong Jensen (Aalborg Symfoniorkester) og Börje Westerlund (Göteborg Symfonikerne).

Hans mangeårige musikalske virke med trompeten som følgesvend tæller erfaringer fra både små ensembler, brass bands og big bands. Det har givet ham en musikalsk alsidighed, der spænder fra barok og renæssance over klassisk og ny kompositionsmusik til populærmusik og jazz.

SommerBrass støttes af DAO

 

SommerBrass 2 - 2018 Arrangeret af BrassNord

19.30 - 22.00
Vesterkær kirke. Skydebanevej 2. 9000 Aalborg

Tristan Button blev født i 1989 i Portsmouth, England. Han begyndte at spille kornet i en alder af 5 år, inspireret af sin storebrors violinspil. Han sluttede sig til Hampshire County Youth Brass band og blev 1. kornet som 16-årig. Idet han blev optaget på The Purcell School, en skole med hovedvægt på musikundervisning, var Tristan omgivet af musik fra en ung alder.

Ved siden af sin skolegang på The Purcell School deltog Tristan i en række konkurrencer. Han var i finalen ved BBC Young Brass Soloist og optrådte som solist sammen med Brighouse and Rastrick Brass band. Han nåede i semifinalen ved BBC Young Musician of the Year. I en alder af 18 år havde han sin concerto debut med The Solent Symphony Orchestra, hvor han spillede Vivaldis Concerto for to trompeter.

Som 17-årig blev Tristan optaget på The Guildhall School of Music and Drama i London. På sit tredje år på GSMD rejste Tristan til Danmark  på et Erasmus-ophold. I seks måneder studerede han på Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus hos Professor Kristian Steenstrup og solotrompetist ved Aarhus Symfoniorkester, Martin Schüster.

Tristan besluttede sig for at søge optagelse på kandidatstudiet på DJM, og blev optaget på uddannelseslinjen orkesterinstrumenter med musikpædagogik.

I 2011 flyttede Tristan til Danmark for at studere. Han vandt en praktikplads hos Aalborg Symfoniorkester, som han senere havde en 2 måneders kontrakt med i 2012/13 som anden trompetist.

I juni 2013 afsluttede Tristan sin kandidatuddannelse med titlen Cand. Musicae (orkesterinstrument) og udmærkede sig i kammermusik, entreprenørskab og solospil.

Som nyuddannet trompetist har Tristian assisteret i Aarhus Symfoniorkester og ligeså i jyske militærbands; Prinsens Musikkorps og Slesviske Musikkorps.

Tristan nyder at optræde som solist, i kammermusikalske sammenhænge eller som en del at et symfoniorkester. Han optræder jævnligt sammen med sopranen Camilla Button og gav i august 2013 verdenspremiere på stykket 18 February 1915 som var komponeret for dem af komponisten Simon Speare.

SommerBrass støttes af DAO

SommerBrass 3 - 2018 Arrangeret af BrassNord

19.30 - 22.30
Vesterkær kirke. Skydebanevej 2. 9000 Aalborg

Henrik (f. 1982) startede sin musikalske karrierer i Tønder FDF Orkester. Senere flyttede han til Nordjylland med familien, hvor han startede i Brønderslev FDF Orkester. Her begyndte han også sin karrierer som dirigent og siden hen som chefdirigent i FRBB.

Efter endt studentereksamen startede han på MGK i Aalborg på trombone med Bettina Ejlerts Jensen som underviser. Herefter startede han på Musikvidenskab på Aalborg Universitet og fik i 2008 sin bachelor.

Henrik har modtaget undervisning i direktion af bl.a. Søren Birch, Arvid Anthun og Frans Rasmussen. Henrik har vundet flere dirigentpriser ved brass band konkurrencer.

Henrik har dirigeret en række af forskellige brass bands. Her kan nævnes Nordvestjysk Brass Band, Århus Brass Band, Silkeborg Blæserne og Peder Most Garden.

Henrik er idémanden bag brass band konkurrencen, Aalborg Musikkonkurrence og nodeforlaget, Northern Brass Co-op.

I dag dirigerer Henrik b.la. Aalborg Garden, Aalborg Postorkester.

 

Arrangementet arrangeres i samarbejde med DAO

SommerBrass 4 - 2018 Arrangeret af BrassNord

19.30 - 22.00
Vesterkirke, Skydebanevej 2, 9000 Aalborg

Mads underviser til dagligt i messing og sammenspil på Hjørring Musiske Skole og bruger sin fritid på at spille og undervise i forskellige orkestre. Udover at dirigere både FDF Seniorblæserne i Aalborg, er Mads kendt af mange som en stor initiativtager indenfor det Nordjyske brass miljø, bl.a. med sit medlemskab i BrassNord. Her har han spillet en vigtig rolle i samarbejdet med at skaffe støtte og opbakning til at holde kurser, workshops og arrangementer, der har været med til at højne niveauet og styrke sammenholdet mellem de enkelte amatørmusikere.

SommerBrass arrangeres i samarbejde med DAO

SommerBrass 5 - 2018 Arrangeret af BrassNord

19.30 - 22.00
Vesterkær kirke. Skydebanevej 2. 9000 Aalborg

Huw Thomas er født i Cardiff. Huw beyndte på kornet i en alder af 11 og sluttede sig til Tongwynlais Band. I 1992, efter at have begyndt på trompet blev han tildelt en plads i National Youth Orchestra of Wales under Elgar Howarth. En uddanelse på Birmingham Conservatoire fulgte, og ved at færdiggøre BMus (Hons) kursus tog Huw et job som Playing Co-Principal trompet med Orquestra Do Norte i Portugal. I denne periode spillede han koncerter i Spanien og Portugal og han turnerede også med Andrea Bocelli.

Da han vender tilbage til England, tog Huw imod en invitation til at blive en del af Melton Town Band og efter 18 måneder blev han udnævnt Resident Dirigent af Kibworth Band, hvor han nød at arbejde tæt sammen med John Berryman. I løbet af denne tid gennemførte Huw også CD debut af Foresters Brass Ensemble titlen »fingerfærdighed.

Kort efter, gik Huw i gang med at gennemføre PGDip på universitetet under Salford professor David King, som førte til at arbejde med Thoresby Band og mange gæsteoptrædener ved Championship Section Bands. I 2004 blev han tildelt the Denis and Maud Wright Conducting Award, hvor han dirigerede Fairey Band og var også runner-up i det nordvestlige Brass Band Conducter of the Year.

Huw blev udnævnt Musical Director for Enderby Band i 2005, og under hans embedstid havde bandet talrige succeser, herunder førstepræmien i det åbne afsnit af West Midlands Association Contest, hvor Huw modtog JR Memorial Cup som vindende dirigent. Han har også arbejdet meget med symfoni orkestre og gjorde hans ledende debut med Sinfonia Tamesa i London hvor han udførte værker af Tjajkovskij og Beethoven.

I løbet af 2008, har Huw gjort sin BBC Radio 2 debut på ”Listen to the Band” med Pennine Brass fra Yorkshire. Desuden blev Huw annonceret som runner up i National Youth Brass Band of Great Britian's søgen efter en assisterende dirigent til Bramwell Tovey.

I 2009 gennemførte Huw en MA i Music Performance ved Durham University hvor han studerede med Ray Farr. Dette tætte vendskab har vækket en stor interesse i moderne musik, og i flere år var han dirigent for den professionelle Komposit Ensemble, ofte med premierer på nye værker af nogle af Storbritanniens førende komponister.

Senest har Huw været Musical Director for Fishburn Band i det nordøstlige England med bemærkelsesværdige optrædener på Sage i Gateshead og Perth Concert Hall.

I januar 2014 udnævnte Leyland Band Huw Thomas som sin Musical Director.

 

Arrangementet arrangeres i samarbejde med DAO

BrassNord er et initiativ, som i samarbejde med organisationer, orkestre og enkeltpersoner arbejder for at samle kræfterne inden for Brass Band-musik i Nordjylland.